Müziksiz yapamayanlardan mısın? Her yerde şarkı dinlemek mi istiyorsun? En iyi müzik dinleme uygulaması hangisi diye arayıp durmayı bırak. İşte sana tam 10 seçenekli liste.
Müzik dinlemek için taş plaklar, kasetler, CD’ler derken MP3 çalarlar girdi hayatımıza. İnternet, müzik için de bir devrim oldu ve akıllı telefonlar sayesinde artık her an cebimizde.
Müzik dinleme uygulamaları sayesinde istediğin her ortamda şarkı dinlemenin, sevdiğin namelerin tadını çıkarabiliyorsun. Mobil cihazlarında müzik dinlemek için kullanabileceğin pek çok uygulama var.
En iyi müzik dinleme uygulaması ile bir liste hazırlayıp seni arama derdinden kurtarmak istedik. Telif haklarına saygı göstererek yasal yoldan müzik dinlemeni sağlayacak en iyi müzik uygulamalarını paylaşıyoruz.
İçindekiler:
En İyi Müzik Dinleme Uygulaması
Bahsedeceğimiz uygulamaların Android, iOS, PC, hoparlör, akıllı saat, TV gibi birçok versiyonlarını kolayca bulabilirsin. Hatta akıllı cihazların arasında çalma listelerini eşitleyerek arabada, evde, spor yaparken kısacası her yerde, keyif aldığın müzikleri dinleyebilirsin.
Bu uygulamaların kimisi İnternet bağlantısına ihtiyaç duyarken kimisi de çevrim dışı müzik dinlemene izin veriyor. Yani İnternetsiz müzik dinleme mümkün hale geliyor.
Bu makalemizde müzik indirme uygulamalarından ziyade şarkı dinleme uygulamalarından bahsedeceğiz. Bu muhteşem uygulamaları keşfetmek için okumaya devam et.
En İyi Müzik Dinleme Uygulaması Seçiminde Nelere Baktık?
Listemizi oluştururken uygulamaların bazı noktalarına özellikle baktık ve kullanıcı deneyimi açısından neler vadettiğine değindik.
Dikkat ettiğimiz hususlar:
- Arayüzün kullanımı kolay mı ve dili ne?
- Ücretsiz versiyonu var mı?
- Çevrim dışı, İnternetsiz müzik dinlemek mümkün mü?
- Müzik indirilebilir mi?
- Başka cihazlarda kullanırken hesapların eşitlenebiliyor mu?
- Farklı platformlarda ve akıllı cihazlarda çalışabiliyor mu?
- Sunduğu özellikler nedir?
- Kişiselleştirme seçeneklerine sahip mi?
En İyi 10 Müzik Dinleme Uygulaması Listesi
Listemizdeki uygulamaların temelde çalışma prensipler aynı olsa da farklı özelliklere de sahip. Geliştiricinin sayfasından veya uygulama marketlerinden başka platformlar için tasarlanmış sürümlerini indirmen mümkün.
Birçok uygulama, Premium sürüm özelliklerini 1 ila 3 ay ücretsiz deneme fırsatı sunuyor. Şimdi en iyi müzik uygulamaları listemize geçelim.
1- Spotify – En İyi Müzik Dinleme Uygulaması
En popüler uygulamalardan biri olan Spotify, her yerde müzik dinlemeni, sevdiğin müzikleri yanında taşımanı sağlıyor. Oldukça zengin bir müzik arşivine sahip ve Türkiye’de yayın lisansı almış durumda.
Uygulamanın arayüzü Türkçe ve Materyal Tasarım ile birlikte siyah bir temaya sahip. Uygulamanın ücretsiz ve Premium sürümleri mevcut. Ücretsiz müzik dinlemek mümkün ancak tüm özelliklerini sınırsız bir şekilde kullanabilmek için servise 18 TL’den başlayan fiyatlarla abone olman gerekiyor.
Çevrim dışı müzik dinleyebilirsin. Bunun için cihazına çalma listelerini indirmen yeterli ancak bu MP3 indirmek gibi değil. Ayrıca şarkıların video kliplerini de dinleyebilirsin.
Uygulamanın web, masaüstü, iOS, Android ve akıllı cihazlarda kullanılabilen sürümleri mevcut. Bu da hesabını eşitleyerek çalma listelerine her an erişmeni sağlıyor.
Hazır çalma listelerini takip edebileceğin gibi kendi listelerini de oluşturabilir, moduna göre müzik seçebilirsin. İstersen türler arasından seçim yapabilirsin. Arama yapabilir, sonuçları listene ekleyebilirsin. Arkadaşlarınla listelerini paylaşabilir, onları da takip edebilirsin.
Aynı zamanda podcast dinleyebilir, özel radyo yayınlarını takip edebilirsin. Uygulama hakkında daha fazla bilgi edinmek için Spofity nedir, ne işe yarar makalemizi okuyabilirsin.
2- YouTube Music
Google Play Muzik, pek yakında tamamen kapanacak ve YouTube Music olarak devam edecek. Oldukça popüler olan uygulama Türkçe, kullanımı kolay koyu temalı bir arayüze sahip. Android ve iOS ve web tarayıcı versiyonu bulunuyor.
Ücretsiz müzik dinleyebileceğin versiyonunda reklamlara katlanmak zorundasın. 14 TL’den başlayan Premium üyeliğe geçmen durumunda uygulama arka planda çalışırken reklamsız müzik dinleyebilir, hatta indirebilirsin. İndirdiğin müzikleri çevrim dışı olarak dinleyebilir veya izleyebilirsin.
Video veya sadece ses seçimi yapabilirsin. Sanatçıları takip edebilir, tek parça seçip indirebilirsin. Google Home, ve Chromecast aracılığıyla farklı cihazlarda kesintisiz müzik dinleyebilir, hesabını eşitleyebilirsin. Kendi listelerini ve favorilerini oluşturabilirsin.
Ruh haline ve türe göre şarkı listelerine göz atabilirsin. Şarkı sözlerine göre arama yapabilir, keşfet özelliğiyle yeni müziklerden haberdar olabilirsin.
3- Deezer
56 milyonluk zengin şarkı arşiviyle Deezer, yasal yoldan müzik dinlemenin alternatif bir yolu. Beyaz tonlarındaki Türkçe arayüzü, müzik keyfini her yerde yaşamanı sağlıyor.
Ücretsiz müzik dinleyebileceğin gibi 18 TL’den başlayan fiyatlarla paralı sürümlere (Premium, Aile, HiFi) geçiş yapabilirsin. Ücretsiz sürüm sadece karışık olarak çalma listelerini dinlemene izin veriyor.
Abone olarak çevrim dışı müzik dinleme imkanına kavuşabilirsin. Doğal olarak şarkıları indirebilir ve İnternetsiz dinleyebilirsin. iOS, Android ve masaüstü sürümleri bulunuyor. Hesaplarını kolayca eşitleyebilirsin.
Flow özelliği sayesinde müzik zevkini anlamaya çalışıyor, sevdiğin ve dinlediğin müziklere göre sana yeni önerilerde bulunuyor. İstersen kendi zevkine göre sınırsız çalma listeleri oluşturabilirsin. Radyo ve podcast dinleyebilir, video klipler izleyebilirsin. Müzik dinlerken şarkı sözlerini de görebilirsin.
FLAC dosyalarını destekleyen HiFi aboneliği daha yüksek ses kalitesiyle müzik dinlemeni sağlıyor.
4- Fizy
Uluslararası rakipleri arasında yer edinmeye çalışan Türk yapımı en iyi müzik dinleme uygulaması Fizy’de, yerli ve yabancı 35 milyon şarkıya ulaşabilirsin. Siyah tonlarındaki arayüzü, rakiplerine benziyor ve tabii ki Türkçe.
Ücretsiz şarkı dinleme imkanı sunan uygulamanın paralı sürümleri (Premium, Öğrenci, Aile) var ve 18 TL’den başlayan fiyatlarla. Öğrenciler için aylık abonelik 9TL‘den başlıyor. Turkcell aboneleri daha özel avantajlardan faydalanabilir.
Reklamlardan kurtulmak, arka planda yüksek kaliteli müzik dinlemek istiyorsan paralı sürüme geçiş yapmalısın. İstediğin şarkıyı ve sanatçıyı arayabilir, kendi müzik listelerini oluşturabilirsin. Şarkı sözleriyle müziklere eşlik edebilir, sana özel kişiselleştirilmiş haftalık listelere göz atabilirsin.
Çevrim dışı müzik dinleyebilir, dilediğin video ve müzikleri indirip İnternet bağlantısına ihtiyaç duymadan izleyebilir veya dinleyebilirsin. Android, iOS ve bir de Web Player sürümü var.
Fizy’e özel içeriklere erişebilirsin. Canlı konser yayınlarını, akustik performansları izleyebilirsin. Ruh haline en uygun listeleri keşfedebilir, türler, sanatçılar arasından seçim yapabilirsin.
5- Apple Music
70 milyondan fazla şarkıya ulaşabileceğin Apple Music, geniş kütüphanesini tüm kullanıcılara açıyor. Sadece Apple ürünlerinde değil Android’de de müzik dinlemene imkan tanıyor.
Beyaz temalı, kullanımı kolay arayüz Türkçe. Apple akıllı saatten, iPad’e, Apple TV’ye kadar birçok cihazı destekliyor ve hesabına erişmeni sağlıyor. Bilgisayarda ve Android’de kullanabilmenin yanı sıra Chromecast ile farklı cihazlarına da aktarabilirsin.
Ücretsiz versiyonu olmayan uygulamada müzikler reklamsız ancak şu an olduğu gibi dönem dönem 3 aylık deneme fırsatları sunuyor.
Çevrimdışı dinlemek için müzikleri indirebilir, ağa bağlanmadan müzik dinleyebilirsin.
Radyo istasyonları dışında hit, klasik, country tarzında canlı yayın yapan 3 farklı radyoyu ve dinleyebilir, podcastlere göz atabilir, şarkıcılar hakkında bilgi alabilirsin. Hatta sanatçılar, gruplar ve konserler hakkındaki belgesellere bakabilirsin.
Özel olarak hazırlanan çalma listelerine erişebilir, şarkı sözleri sayesinde parçalara eşlik edebilirsin. Bir profil oluşturup kendi listelerini düzenleyebilir ve bunlarını arkadaşlarınla paylaşabilirsin.
6- SoundCloud
SoundCloud bir müzik dinleme uygulamasından ziyade müzik yapanlar, sanatçılar ile müzik severleri bir araya getiren bir platform, bir nevi müziğin sosyal ağı. Platform aracılığıyla 120 milyon şarkı, remiks, podcast ve daha fazlasına erişebilirsin. Uygulamanın arayüzü İngilizce.
Kendi parçalarını da yükleyebileceğin gibi Android, iOS ve web tarayacı aracılığıyla amatör ve profesyonel şarkıcılardan ücretsiz müzik dinlemeni sağlıyor. 30 dolardan başlayan fiyatlarla farklı promosyon araçları, daha büyük sanatçılara erişim gibi ek özellikler sunuyor.
Sanatçıları ve listeleri takip edebilir, beğenebilirsin. Kendi listeni oluşturabilir, arkadaşlarınla ve toplulukla paylaşabilirsin. Keşfet bölümünde yeni içerikler bulabilirsin.
İndirmeye izin verilen şarkıları bilgisayarına indirebilirsin ancak mobil cihazlarına şarkı indiremezsin. Mobil cihazlardan çevrim dışı müzik dinlemeyi sağlayan SoundCloud Go uygulaması henüz Türkiye’de erişime açılmadı.
7- Muud
Türk Telekom’un müzik servisi Muud, operatörden bağımsız olarak herkes tarafından kullanılabilir. Siyah temalı arayüz, şarkılara, video klip, etkinlik ve haberlere ulaşmanı sağlıyor.
Android, iOS ve web tarayıcı üzerinden uygulamaya erişebilirsin. Tivibu desteği de sunuyor. Ücretsiz olarak aylık 1000 yerli şarkıyı dinleyebilirsin. Daha fazla seçenek için aylık 8 TL’den Premium üyelik satın alabilirsin. Türk Telekom aboneleri için farklı teklifler olabilir.
Çevrim dışı müzik dinlemek, daha geniş yerli ve yabancı müzik arşivine erişmek için üyelik satın almalısın. Üyelik sonrası her ay 250 şarkıyı MP3 olarak indirebilir, USB ile farklı cihazlara taşıyabilirsin. İndirme sayısı sınırlı olsa da rakiplerinden ayıran önemli bir özellik.
Muud’da ruh haline göre müzikler dinleyebilir, popüler listeleri, tekli şarkıları, hit parçaları dinleyebilir, müzik dünyasındaki gelişmeleri takip edebilirsin. Kendi listelerini de oluşturabilirsin.
Arama özelliğini kullanarak aradığın parçayı bulabilirsin. Ancak Muud uygulaması sadece anlaşmalı içerikleri sunmakta. Bu yüzden aradığın her şarkıyı bulamayabilirsin.
Yüksek kaliteli müzik dinlemeni ve video kliplere erişmeni vadeden portal, hesabını eşitlemeni, farklı cihaz ve ortamlardan listelerine erişmeni mümkün kılıyor.
8- TRT Dinle – En İyi Müzik Dinleme Uygulaması
TRT tarafından sunulan online müzik platform’u TRT Dinle, mobil cihazların ve web tarayıcın üzerinden ücretsiz şarkı dinlemeni sağlıyor. Android, iOS ve web tarayıcı desteği sunuyor. Uygulama beyaz tonlarında modern bir arayüze sahip ve kullanımı çok kolay.
Sadece kayıt olarak binlerce yerli ve yabancı şarkıya ücretsiz erişebilirsin. TRT radyolarını dinleyebilir, nostalji kuşağına göz atabilir, caz, klasik, rock, türkü gibi müzik türlerine göz atabilirsin. Zengin TRT arşivini, belgeselleri hatta sesli kitap ve tiyatroları dinleyebilirsin.
Türk sanat müziği eserlerinden, TRT sanatçılarına, günümüz popüler sanatçılarından dizi ve film müziklerine kadar zengin bir arşive erişebilirsin. Hazır listeleri, moduna, ortamına (spor, yemek, çalışma vs.) göre müzik dinleyebilirsin.
Çevrim dışı dinlemek için kendi kütüphaneni oluşturarak sevdiğin parçalara ve listelere kolayca erişebilirsin. Parçaları beğenebilir, arkadaşlarının dinlemesi için paylaşabilirsin. Müzik dinleyerek uyuyabilirsin.
9- Radyo Kulesi
Listelerle uğraşmak, yayın akışına göre müzik dinlemek istiyor ve radyodan keyif alıyorsan Radyo Kulesi iyi bir alternatif. Türkiye’de yayın yapan 1000’den fazla radyo istasyonu ile ücretsiz müzik dinlemeni sağlıyor.
Basit ve kullanıcı dostu arayüzde, arama çubuğunu kullanarak istediğin radyoyu arayabilir, kategorilere bakabilir, yerel istasyonları illere göre arayarak dinleyebilirsin. Android ve iOS cihazlarında kullanabilirsin.
Tamamen ücretsiz uygulama sayesinde bedava müzik dinleyebilirsin. İnternet’te yayın yapan radyolardan oluştuğu için çevrim dışı kullanamazsın. Şarkı indirmek gibi herhangi bir seçenek de sunmuyor.
10- MYT Müzik
Yukarıda bahsettiğimiz program ve platformlardan farklı olarak MYT Müzik aslında bir müzik indirme uygulaması. Uygulamanın kullanımı tamamen ücretsiz ancak reklamlardan kurtulmak istersen Premium sürüme geçebilirsin. Yasal sorumluluk altına girebilirsin.
Sade bir arayüzle kullanıcı karşısına çıkan uygulamanın Android versiyonu bulunuyor ve kullanımı çok kolay. Uygulama farklı isimler adı altında veya benzer özelliklerle Google Play’de yer alıyor. Deha Müzik, Şarkı Evreni benzer uygulamalar arasında sayılabilir.
Uygulamanın ana sayfasında arama çubuğunu kullanarak dilediğin parçayı bulabilirsin. İstersen MYT’nin Popüler (Türkiye, dünya), Haftalık Popüler Şarkılar, Son Çıkanlar listelerine göz atabilirsin.
Herhangi bir şarkıyı dinleyebilir, MP3 olarak indirebilirsin. Dilersen video klipleri izleyebilir ve MP4 olarak cihazına kaydedebilirsin. İndirdiğin parçalardan bir liste oluşturabilir ve çevrim dışı dinleyebilirsin. Dahili oynatıcısı bulunuyor.
Uygulama bir YouTube MP3 dönüştürücü gibi çalışıyor. Çünkü video klibi izlemek istediğinde YouTube’a yönlendiriyor. Bu nedenle telif sorunları yaşayacağı aşikâr. Google Play’den kaldırılsa bile farklı isimler altında veya APK indirme yoluyla varlığını sürdürmeye devam ediyor.
Sonuç Olarak
En iyi müzik uygulamaları için muhteşem bir liste sunduk. Bütçene uygun, kafana yatan uygulamayı kolayca indirip kullanabilirsin.
Emeğe saygı duyarak müzik dinlemek istiyorsan lisanslı müzik yayını yapan uygulamaları tercih etmelisin. Bu uygulamalardan Spotify, Deezer, YouTube Music, Apple Music benzer özelliklere sahip. Yerli çözüm olarak Fizy ve Muud tercih edebilirsin. Müziğin sosyal ağı SoundCloud’u da kullanabilirsin.
Zengin içeriğiyle TRT Dinle, tamamen ücretsiz müzik dinleme uygulaması olması nedeniyle öne çıkıyor. Radyon sevenler için Radyo Kulesi ideal bir çözüm. MYT ile şarkı indirip İnternetsiz müzik dinleyebilir ancak yasal açıdan riskli.
En iyi müzik dinleme uygulaması arayışına son verecek listemize göz attıktan sonra en iyi Android film izleme uygulamaları listemizi incele. Blogsal.net’e abone olmayı da unutma.
Müzik dinleme uygulaması indir, her yerde müzik dinleyip hayatın tadını çıkarman dileğiyle.
En İyi Müzik Dinleme Uygulaması: Sık Sorulan Sorular
1- iPhone’da hangi müzik programı kullanılır?
iPhone telefonunda ve iOS cihazlarında Apple Music başta olmak üzere Spotify, Deezer, Fizy gibi müzik yayını yapan platformları kullanabilirsin. Apple Music hariç bu uygulamaların ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunmaktadır.
2- Ücretsiz müzik indirme programı hangisi?
Telif hakları ihlaline neden olduğu için birçok müzik indirme sitesi, uygulaması kapatılmıştır. En son trendlerden biri dönüştürücü kullanarak müzik indirmek. MYT Music uygulaması ile ücretsiz müzik indirebilirsin.
3- Türk Telekom müzik uygulaması hangisi?
Türk Telekom kendi müzik servisine sahip. Kendi abonelerine farklı teklifler sunsa da Muud uygulamasını tüm kullanıcılara açmış durumda. Uygulamanın ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunuyor. İndirim kampanyalarından yararlanabilirsin.
4- İnternetsiz müzik dinleme uygulamaları nelerdir?
İnternetsiz müzik dinlemek için kullandığın uygulamanın çevrim dışı şarkı dinlemeye izin vermesi gerekiyor. Spotify, Deezer, Muud, TRT Dinle gibi uygulamalar İnternet’e bağlıyken listeleri indirmeni daha sonra ise ağa bağlanmadan İnternetsiz müzik dinlemene imkan tanıyor.
Emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş görseller mükemmel gençlerin ve herkesin çok işine yarayacak uygulamalar
Merhaba Efebakan,
Güzel ve motive edici sözlerinden dolayı teşekkür ederiz.
Daha güzel yazılar için takipte kalmayı ve Blogsal.net’e abone olmayı unutma!