En İyi 12 İngilizce Türkçe Sözlük Uygulaması

İngilizce bir kelime içine dert oldu ama en iyi İngilizce Türkçe sözlük uygulaması hangisi? Aradığın kelimenin anlamı, söylenişi ve daha fazlası için işte, harika uygulamalar.

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve İnternet pek çok alışkanlığı değiştirdi. Bunlardan biri de sözlük karıştırmak.

Günümüzün dijital dünyasında artık sözlükler de cebe girdi. Tabii ki mevzumuz bir dönem oldukça popüler olan cep boy sözlükler değil.

Daha önce çevrim içi en iyi İngilizce Türkçe sözlük sitelerinden bahsetmiştik.

Bugün ise en iyi İngilizce Türkçe sözlük uygulaması hangisidir, ele alacağız. Üstelik tam 12 yazılımdan bahsedeceğiz. Ders çalışırken veya kitap okurken cep telefonuna veya tabletine bu uygulamalardan birini indirip bilemediğin kelimeleri hızlıca bulabilirsin.

En İyi İngilizce Türkçe Sözlük Uygulaması

Bilinmeyen kelimeleri öğrenmek bakımından sözlük, dil eğitiminde gerçekten önemli. Ancak bir sözlüğün kelime sayısı arttıkça kalınlığı ve boyutları artmakta. Bu da günümüzün haraketli dünyasında pek de tercih edilen bir durum değil.

Mobilliğin önemli olduğu günümüzde, seni sözlük taşımaktan ve sayfalar arasında boğulmaktan kurtaracak İngilizce sözlük uygulamaları mevcut. Bunların arasından en iyileri bir araya getirip harika bir liste hazırladık.

En İyi İngilizce Türkçe Sözlük Uygulaması İçin Nelere Dikkat Ettik?

Uygulamalar arasından seçim yaparken nelere baktığımıza kısaca değinelim.

1- Platform: Farklı işletim sistemlerinde çalışabiliyor mu?

2- Kullanım kolaylığı: Arayüzü, kolayca kullanılabiliyor ve neyin, ne olduğu anlaşılıyor mu? Okunaklı ve ilgi çekici mi?

3- Bağlantı: Çevrim dışı yani İnternetsiz çalışıyor mu?

4- Anlam: Kelimenin karşılığı, anlamı veya açıklaması nasıl veriliyor?

5- Telaffuz: Sesli ve yazılı olarak kelimenin okunuşu veriliyor mu? Aksan seçimi var mı? Yapay zeka mı yoksa gerçek kullanıcıların veya insanların seslendirmeleri mi kullanılıyor?

6- Örnek: Kelimenin anlamı örnek cümleler ile destekleniyor mu?

7- Bağlam (Context): Örneklendirme ile ilgili olsa da kelimenin bağlamsal anlamı, bir içeriği göre sunulmuş mu?

8- Ek bilgiler: Kelimenin geçtiği deyimler, atasözleri veya özlü sözler ile eş anlamlıları veya zıt anlamlıları, öbek fiiller, benzer kelimeler verilmiş mi?

9- Yardımcılar: Kelime öğrenmeyi kolaylaştıran veya farklı yardımcılar var mı?

10- İngilizce Türkçe çeviri: Sözlüğün bir çeviricisi var mı? Metin çevirisi yapabiliyor mu?

11- Farklı dil desteği: Tekli veya çoklu dil desteği bulunuyor mu?

12- Üyelik: Ücretsiz mi, üyelik gerektiriyor mu ya da üyeliğin avantajları var mı?

13- Kullanıcı Katkısı: Kullanıcılar yeni kelimeler ekleyip mevcut kelimelerini doğrulunu değerlendirebiliyor mu?

En İyi İngilizce Türkçe Sözlük Uygulaması: 12 Muhteşem Yazılım

Listemizde İnternet gerektiren uygulamaların yanı sıra çevrim dışı İngilizce Türkçe sözlük olarak kullanabileceklerin yer alıyor.

Genel itibarıyla bahsedeceğimiz tüm yazılımlar, ücretsiz olsa da paralı sürümleri ek özellikler içeriyor. Özellikle can sıkıcı reklamlardan kurtulmanın yolu olarak abonelik satın almak gerekiyor.

Telefonuna veya tabletine sözlük indirmek için Andriod ve iOS uygulama marketlerine veya uygulamaların resmi web sitelerine göz atabilirsin. Şimdi listemize geçelim.

1- Reverso Context

Platform: Android | iOS

Çevrim dışı: Çalışmıyor

Fiyatı: Ücretsiz – Yıllık 125 TL’ye Premium sürüm

Özellikler:

Web sitesi de mevcut olan Reverso Context Çeviri Sözlük, bir sözlükten fazlasını sunuyor. Kullanımı kolay arayüzü oldukça modern bir tasarıma sahip. Koyu tema gibi özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra sözlüğün nasıl kullanılacağına dair öğreticiler de var. Yedekleme ve cihazlar arası eşitleme söz konusu.

Şimdilik indirilebilir çevrim dışı İngilizce Türkçe sözlüğü bulunmuyor. Ancak çevrim içi iken aradığın kelimelere İnternet bağlantısı olmadığında bakabilirsin. Sesli arama özelliğine de sahip.

Kelimenin Türkçe karşılıklarını gösteriyor. Kelimenin türünü, varsa çekimlerini ve ek bilgiler gösteriyor. Yapay zeka destekli gelişmiş telaffuz ile kelimenin okunuşunu dinleyebilirsin. Fonetik yazılış yok.

Kelimelerin anlamları hem İngilizce hem de Türkçe örnek cümleler ile destekleniyor. Farklı kaynaklardan cümle çevirileri gösteriyor. Sözlüğün amacı olan kelimeleri bağlam içinde sunma, gayet başarılı.

Kelimenin kullanımı birçok farklı bağlamda sunuluyor. Çeviriler, kullanımı anlamanı kolaylaştırıyor. Kelimenin eş ve zıt anlamlıları, fiil çekimleri, kalıplaşmış ifade ve İngilizce deyimler yer alıyor.

Kelimeleri ezberlemene de yardımcı oluyor. Keşfet ve Öğren bölümü ile kelime dağarcığını geliştirebilir, her gün yeni kelimeler öğrenebilirsin. Hatta aradığın kelimeleri de kartlara ekleyerek öğrenmeni sağlıyor.

Ses tanıma özelliği sayesinde telaffuzunu kontrol ediyor. Kelime oyunları da cabası. Metin çevirisi yapmana imkan tanıyor. Çoklu dil desteği mevcut, farklı çift dillerinde kelime araması yapabilirsin.

Sözlüğün en iyi özelliklerinden bir tanesi de İnternet’te veya e-kitap okurken takıldığın kelimenin anlamanı öğrenmeni sağlıyor. Kelimenin üzerine tıklayarak veya panoya yapıştırarak kelimenin anlamını öğrenebilirsin.

Kameranı kullanarak fotoğrafını çekeceğin bir metin veya kelimeleri çevirisi, kelime karşılıklarını görebilirsin.

Üyelik sistemi mevcut. Üye olarak sözlüğü kullanman durumundan daha fazla seçenek ve kişiselleştirilmiş içerikler alman mümkün. Premium üyelik sonrası favorilere 2000 kelime kaydetme, reklamsız kullanma gibi ek özellikler sunuyor.

Kelimeleri favorilerine ekleyebilir, çeviriler hakkında değerlendirme yapabilir, yeni bir çevirinin eklenmesini isteyebilirsin.

Değerlendirme:

Reverso Context Çeviri Sözlük, çok yönlü bir yazılım. Özellikle İngilizce öğrenenlerin fazlaca işine yarayacak. Kelimenin anlamını daha iyi sağlayacak bağlamlar sunması en büyük artısı. Kelime öğrenmeni kolaylaştırmanı sağlayacak özellikler de sunuyor. Çevrim dışı çalışmaması en büyük dezavantajı.

2- U-Dictionary

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz – Aylık 8,29 TL’ye reklamsız sürüm

Çevrim dışı: Çalışıyor, sadece kelimenin anlamını gösteriyor

Özellikler:

U-Dictionary adından da anlaşılacağı üzere İngilizce öğrenenler için tasarlanmış, çoklu çözümler sunan bir sözlük. Çeviri yapabilen uygulamanın arayüzü İngilizce ancak anlaşılır bir menüye ve kullanım kolaylığına sahip.

Çevrim dışı çalışırken sadece kelimenin anlamını gösteriyor. Ancak İnternetsiz kullanabileceğin paketleri indirmene izin veriyor: ek sözlükler (Collins, WordNet), eş anlamlılar, ifadeler, örnek İngilizce cümleler, çevrim dışı çeviri ve daha fazlası.

Kelimenin Türkçe anlamlarını, türünü, eş anlamlılarını ve örneklerini gösteriyor. Bir kelimenin Collins ve WordNet sözlüklerinden İngilizce anlamlarını görmeni de sağlıyor. Çekimler, eş anlamlılar, zıt anlamlılar, etimoloji ve Vikipedi makalesini sunuyor.

Kelimeler için örnekler hem İngilizce hem de Türkçe olarak yer alıyor. Ayrıca farklı yayınlardan kelimeyle ilgili bağlamı anlamanı sağlayacak İngilizce örnek cümleler de bulunuyor.

Dil becerilerini geliştirmen için blog makaleleri, görüntülü dersler, dil bilgisi kuralları, okuma ve yazma tavsiyeleri, kelime dağarcığını artırmanı sağlayacak oyunlar, çeşitli mini testler ve çok daha fazlasını sunuyor.

Gelişmiş çeviri özelliklerine sahip. Sihirli, metin, kamera, konuşma çevirileri yer alıyor. Farklı uygulamaları kullanırken veya İnternet’te gezinirken U-Dictionary’yi anında etkinleştirip çevirisini alabilirsin. Bir kelimeyi kopyalaman ya da mini aracını etkinleştirmen yeterli.

Girilen bir metnin dil bilgisi denetimini yapıyor ve düzeltmeler öneriyor. Kurallarla ilgili açıklamalar sunuyor.

Çoklu dil desteği sunan uygulama farklı dillerde kelime aramana ve çeviri yapmana imkan tanıyor. Kelime ikililerini seçebilir veya otomatik algılamasını sağlayabilirsin.

Üyelik gerektirmiyor. Ancak bir kelimenin anlamı veya çevirisi ile ilgili görüşleri veya hatalı olduğunu bildirebilirsin. Kelimeleri favorilerine ekleyebilir, kilit ekranında sözlüğü etkinleştirerek yeni kelimeler öğrenebilir, kelime hazineni geliştirebilirsin.

Değerlendirme:

Komple çözüm sunan U-Dictionary, İngilizce arayüzü nedeniyle bazı kullanıcıların gözünü korkutabilir ancak sunduğu materyaller ve içerikler ile bu dili öğrenenlere fayda sağlayabilir. En büyük dezavantajı ise gülü seven dikenine katlanır misali sinir bozucu reklamlar.

3- Bravolol English Dict

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz – Yıllık 70 TL’ye reklamsız ve ek özellikler

Çevrim dışı: Çalışıyor

Özellikler:

Dil öğrenme uygulaması Bravolol English Dict oldukça kullanışlı. Basit ve anlaşılır arayüzü, kelime bulmanın kolaylaştırıyor. Tema seçimi yapabileceğin özelleştirme seçeneklerine de sahip.

Çevrim dışı çalışabiliyor ve kelimelerin anlamlarını gösteriyor. Telaffuzu, iki aksanda ve fonetik yazılışıyla birlikte sunuyor. Sözcük türü, fiil çekimleri ve kullanımları, Gramer başlığı altında sunuyor. Benzer anlamları ve ilgili kelimeleri de sunuyor.

Örnek cümleler, İngilizce ve Türkçe olarak mevcut. Yeteri sayıda örnek cümle sunuyor. Bağlamı anlamana olanak sağlıyor. İngilizce açıklamaları ve ilgili sözlükleri gösteriyor.

Kelime öğrenmen için geliştirilmiş özelliklere sahip. Popüler Kelimeler, Sözcük Öğren ile günlük, haftalık ve aylık kelimeler öğrenmeni amaçlanıyor. Sözcük alıştırmaları ile vocabulary becerilerini geliştirebilirsin. Beğendiğin kelimeleri favorilerine ekleyebilir, kelimelerle ilgili notlar alabilirsin.

1000 karaktere kadar metin çevirisi yapabilirsin. Çeviri yapmak için kameranın kullanabilir, görsellerden çeviri yapabilir veya belge tarayabilirsin. Ayrıca çoklu dil seçeneğine sahip olan sözlükte diğer dilleri kullanmak için gerekli paketleri indirmelisin.

Üyelik gerektirmeyen uygulama Premium sürüm ile sesli çeviri, sesli kelime arama ve yazılı çeviride 2000 karakter ve reklamsız bir deneyim sunuyor.

Değerlendirme:

İngilizce öğrenenlerin de severek kullanabileceği Bravolol English Dict, pratik bir yazılım. Günlük ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra kelime öğrenmeyi de zevkli ve kolay hale getiriyor. Kelime hazineni daha hızlı geliştirebilirsin.

4- Sesli Sözlük Mobil

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz

Çevrim dışı: Çalışıyor, sadece kelimenin anlamını gösteriyor

Özellikler:

Türkiye’nin popüler sözlük sitelerinden Sesli Sözlük’ün mobil uygulaması, bilgisayarındaki deneyimi telefon veya tabletine taşımanı sağlıyor. Siyah tonlardaki şık arayüz tasarımı sitedekine benzer şekilde hazırlanmış. Yazı boyutunu ve arayüz dilini değiştirme dışında özelleştirme seçeneği sunmuyor.

Sesli aramaya imkan tanıyan uygulama çevrim dışı da çalışabiliyor ancak daha az karşılık gösteriyor ve İngilizce-İngilizce sözlük yer almıyor.

Kelimenin Türkçe anlamlarını, türüne göre listeliyor ve eğer varsa ilgili terimleri de gösteriyor. Kelimelerin İngilizce tanımlarını da gösteriyor. Aksan seçimi yaparak telaffuzları dinleyebilirsin ancak fonetik yazılışları yer alıyor.

Her kelime için olmasa da örnekler yer alıyor. Örnekleri, Türkçe ve İngilizce olarak bulmak mümkün. İlgili terimler bölümünde daha fazla seçenek sunuyor. İngilizce-İngilizce sözlük kısmında kelimenin bağlam içinde kullanımlarını görmek mümkün.

Eş anlamlılar sözlüğü mevcut ve kelimenin etimolojisini görebilirsin. Bazı kelimeler için YouTube videoları veya resimler de gösterebiliyor. Kalıplaşmış ifadeleri görmek mümkün.

Favorilere eklemek dışında kelime öğrenmen için ek bir yardımcı sunmuyor. Günün kelimesi özelliğine sahip. Arama geçmişini görebilirsin. Cümle çevirisi yapabiliyor. Çoklu dil desteği olan sözlüğü farklı dillerde kelime aramak için de kullanabilirsin.

Ücretsiz olan uygulama, reklam bantları gösteriyor. Üyelik sistemi mevcut ancak üyelere ek bir özellik sunmuyor. Arama geçmişine göz atabilir, favorilerine kelimeler ekleyebilirsin.

Değerlendirme:

Sesli Sözlük‘ü, kelimelerin İngilizce tanımları görmek, çevrim dışı kullanmak, az da olsa örnekler okumak istiyorsan kullanabilirsin. Aksana göre telaffuzu dinleyebilir ve fonetik yazılışı görebilirsin.

5- ZenSoft İngilizce Türkçe Mobil Sözlük

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz – 30 TL’ye reklamsız versiyon

Çevrim dışı: Çalışıyor

Özellikler:

Türkiye’nin en popüler sözlük uygulamalarından biri Zensoft, oldukça sade bir arayüze sahip. Arama çubuğuna aradığın kelimeyi yazarak hızlıca bulabilirsin. Yazıları büyütme gibi özelleştirme seçeneklerine sahip.

Çevrim dışı çalışabiliyor. İnternet bağlantısı olduğunda reklam bantları gösteriyor. Satın alarak reklamları kaldırabilirsin.

Kelimelerin sadece Türkçe kelime karşılıklarını veriyor. Kelime türünü de görmek mümkün. Yapay zeka destekli telaffuz için aksan seçimi yapabilirsin. Fonetik yazılışı göstermiyor. Kelimelerle ilgili örnek cümle, herhangi bir bağlam vermiyor ancak deyim ve düzensiz fiiller için arama listesine sahip.

Kelime öğrenmen için yardımcılar yok. Çeviri desteği bulunmuyor. İngilizce-Türkçe veya Türkçe-İngilizce kelime arayabilirsin. Farklı dillerde arama yapmak için geliştiricinin diğer uygulamalarını kullanmalısın.

Üyelik sistemi yok. Sözlüğe yeni kelime eklemek mümkün değil ancak Favori Listesi oluşturabilirsin.

Değerlendirme:

Zensoft, sadece kelimelerin karşılıklarını arayanlar için yeterli olsa da dil öğrenenler için örnek ve bağlam gerekeceğinden yetersiz kalabilir. Sadece kelimelerin anlamlarını gösteren ve çevrimdışı bir sözlük arıyorsan işine yarayabilir.

6- Tureng Mobil

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz – Yıllık 40 TL’ye reklamsız versiyon

Çevrim dışı: Çalışmıyor

Özellikler:

Türkiye’nin sözlük sitelerinden biri olan Tureng.com’un resmi mobil uygulaması. Kullanımı kolay bir arayüze sahip. Arama geçmişini kaydediyor. Koyu tema seçeneği var. Sesli olarak kelime araması yapabiliyor.

Tureng Sözlük, çevrim dışı çalışmıyor ve reklam bantları yer alıyor. Satın alarak reklamları kaldırabilirsin.

Kelimenin karşılığını ve türünü varsa kategorisini (genel, bilgisayar, ticaret gibi) gösteriyor. Yapay zeka destekli telaffuz dinleme ve aksan seçimi mümkün. Fonetik yazılışı göstermiyor. Kelimeler ile ilgili herhangi bir örnek veya bağlam yok.

Kategoriler dışında ek bilgi sunmuyor. Kelime öğrenimi, çeviri desteği, çoklu dil desteği yok. Üyelik gerektirmiyor. Sözlüğe kelime ekleyemezsin ancak Sık Kullanılanlar listesi oluşturabilirsin.

Değerlendirme:

Tureng, çok pratik olsa da sadece kelime karşılıkları ile yetinmelisin. Kelime ezberleme veya kelimenin nasıl kullanılacağına dair fikir edinme şansın yok. Ancak kelimeleri kategorilere göre ayırması sözcüklerin kullanımlarını anlamana yardımcı olabilir.

7- Eflasoft

Platform: Android

Fiyatı: Ücretsiz – 10 TL’ye reklamsız sürüm

Çevrim dışı: Çalışıyor

Özellikler:

Eflasoft, sadece Android’de çalışıyor. Uygulamanın koyu temadan renk düzeni değiştirmeye kadar çeşitli özelleştirme seçenekleri var. Kullanımı kolay arayüz ve çevrim dışı çalışma özelliğine sahip. Yazarak veya sesli arama yapabilirsin.

Kelimelerin anlamları en temel anlamlarıyla veriliyor. Fonetik ile birlikte TTS seslendirme mevcut. Sözcük türleri ve fiil çekimlerine yer veriliyor. Kelimeyle ilgili İngilizce örnekler varsa gösteriliyor. Aradığın kelimeyle ilgili olabilecek benzer sözcüklerin geçtiği ipuçları paylaşıyor.

Verilen örnekler bağlamı az çok anlamana katkı sunabilir ancak detaylı bilgilendirme bulunmuyor. Kalıplar, düzensiz fiiller ve phrasal verbs (öbek fiiller) için ayrı başlıklar oluşturulmuş.

Kelime öğrenmeni kolaylaştıracak özelliklere sahip. Ana ekranda rast gele kelimeler gösteriyor. Kelime dağarcığın için flaş kartlar sunuyor. Eşleştirme, doğru yanlış, harfleri tamamlama gibi farklı kelime oyunlarına sahip.

Dinleme, yazma, konuşma, boşluk doldurma gibi çeşitli testler mevcut. Tamamladığın test sonuçlarını takip edebilirsin. Kelime listesi özelliği sayesinde daha kolay ezber yapabilir, ezberlediklerini ve ezberleyemediklerini ayırabilirsin. Hoşuna giden kelimeli favorilerine ekleyebilirsin.

Uygulamada konuşarak veya doğrudan yazarak çeviri yapabileceğin Tercüman bölümü de yer alıyor. Farklı dil desteği ve üyelik sistemi de yok.

Değerlendirme:

Eflasoft‘un sözlük bölümü geliştirilmeli. Örnekler ve kelime açıklamaları ileri düzey İngilizce öğrenmeye çalışanları tatmin etmeyebilir ancak kelime hazinesini artırmaya yönelik sunduğu işlevleri uygulamayı cazip hale getiriyor.

8- Erudite

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz – 40 TL’ye reklamsız ve ömür boyu kullanım

Çevrim dışı: Çalışıyor

Özellikler:

Erudite, yeşil tonlarında kullanımı kolay bir arayüze sahip. Oldukça yalın tasarıma sahip uygulamada özelleştirme seçeneği bulunmuyor. Çevrim dışı çalışabiliyor ve ek özellikler sunuyor.

Kelimelerin karşılığını ve sözcük türünü veriyor. Telaffuz, fonetik yazılışla birlikte aksanlı olarak sunuluyor. Gramer sekmesinde kelimeyle ilgili çekimler ve diğer kalıplar yer alırken Eş anlamlılar sekmesinde benzer kelimeleri bulabilirsin.

Örnek sekmesinde kelimeler ile ilgili İngilizce ve Türkçe cümle örnekleri yer alıyor. Ancak her kelime için örnek vermiyor. Bağlam için detaylı bilgi yok.

Kelimelere yer imleri ekleyerek daha sonra tekrar edebilirsin. Gramer bölümünde, dil bilgisi İngilizce olarak anlatılıyor. Ayrıca günlük hayatta kullanılan temel kalıplar, İfadeler bölümünde sunuluyor.

Günün kelimesi özelliğini etkinleştirdiğinde bildirim alabilir, günlük olarak yeni kelimeler öğrenebilirsin. 200 karaktere kadar metin çevirisi de yapabilirsin. Çoklu dil desteğine sahip ancak diğer dil çiftlerine ait paketleri indirmelisin.

Üyelik bulunmayan uygulama kendi sözlükçeni oluşturmana izin veriyor. Reklamsız ve daha fazla özellik için satın alabilirsin.

Değerlendirme:

Erudite‘yi daha sade uygulama arayanlar tercihi edebilir. Kelime dağarcığı, ileri seviyede dil öğrenenler için yeterli gelmeyebilir. Gramer konuları ve eş anlamlılar bölümü olması tercih nedeni olabilir.

9- Bravolol Bilingual

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz – 29 TL’ye reklamsız sürüm

Çevrim dışı: Çalışıyor ama sadece kelime anlamı

Özellikler:

Bravolo’nun bu sürümü iki dilli ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Yazı tipi boyutu, listeme şekli gibi özelleştirme seçenekleri sunuyor. Çevrim dışı çalışabiliyor ancak örnekler gibi diğer ögeleri göstermiyor.

Kelimenin Türkçe anlamını gösteriyor. Fiil çekimlerinin yanı sıra türlere göre kullanımlarını sunuyor. Fonetik yazılışın dahil edildiği telaffuz için aksan seçimi yapabilirsin.

Kelimelerin İngilizce tanımlarına yer verilirken örnek cümlelerde yer alıyor. İlgili sözcükler paylaşılıyor Anlama göre iki dilli örnekler sunuyor. Örneklere ilgili sözcük açıklamalarından ulaşılması işi biraz zorlaştırıyor. Bağlama dair açıklamalar yok.

Sözcük türünü belirtiliyor ancak eş anlamlılar veya kalıplaşmış ifadeler için ek bir bölüm sunmuyor. Kelime öğrenme sağlayacak herhangi bir yardımcı da yok. Sadece kelimeleri favorilerine ekleyebilir veya arama geçmişine bakabilirsin.

Metin çevirisi yapabileceğin Çözümleyici alanına 1000 karaktere kadar yazı yazabilir ve çevirebilirsin. Çoklu dil desteği sunmuyor. Bunun için geliştiricinin diğer uygulamalarını indirmelisin.

Üyelik sistemi mevcut değil, haliyle sözlüğe katkıda bulunmak mümkün değil. Reklamları kaldırmak için satın alabilirsin.

Değerlendirme:

Bravolol, iki dilli çeviri yapabilen, basit örnekler verebilen bir sade bir yazılım arayanlara hitap ediyor. Ağabeyi Bravolol English Dict’e göre dil öğrenenler için kelime dağarcığı açısından yeterli gelse de içerik tatmin edici olmayabilir.

10- Dragoma

Platform: Android

Fiyatı: Ücretsiz – Yıllık 10 TL veya 40 TL ömür boyu reklamsız

Çevrim dışı: Çalışıyor

Özellikler:

Dragoma, Android için tasarlanmış bir yazılım. Modern ve kullanımı kolay bir arayüze sahip. Çevrim dışı çalışabiliyor ama özelleştirme seçeneği bulunmuyor.

Kelimelerin anlamları en yalın haliyle veriliyor. Fonetik yazılışıyla verilen telaffuz, TTS aracılığıyla sunuluyor. Sözcük türü, fiil çekimleri veya eş anlamlıları verilmiyor.

Örnek sekmesinde kelimenin geçtiği cümleler ve çeviri örnekleri varsa veriliyor. Her kelime için örnek yok. Bağlamı mümkünse örneklerden çıkarman gerekiyor.

Kelimeler ile ilgili ek açıklamalar yer almıyor. Ancak kelimelerle ilgili notlar alabilirsin. Süper Arama özelliğini açarak diğer uygulamaları kullanırken de kelime araması yapabilirsin.

Kelime öğrenmeni kolaylaştıracak bilgi kartları mevcut. Ayrıca kelime hazineni, 10 soruluk testler ile sınayabilirsin. Günlük öğrenmen kelimeyi bildirim ekranından takip edebilirsin.

200 karaktere kadar yazarak metin çevirisi yapabilirsin. Google destekli ses tanıma özelliğini kullanarak seslere metine dönüştürüp çeviri yapabilirsin. Çoklu dil desteği veya üyelik sistemi de yok.

Değerlendirme:

Dragoma, giriş ve orta seviyede İngilizce öğrenenleri tatmin edecek bir yazılım olsa da içerik olarak zenginleştirilmesi gerekiyor. Bildirimlerle günün kelimesini göstermesi, kopyala-yapıştır ile kolayca kelime arama yapabilmesi öne çıkarıyor.

11- Zargan Android

Platform: Android

Fiyatı: Ücretsiz

Çevrim dışı: Çalışmıyor

Özellikler:

Resmi Zargan web sitesinin mobil uygulamaya dönüştürülmüş hali. Herhangi bir özelleştirme seçeneği bulunmuyor. Çok basit bir arayüze sahip.

İnternet bağlantısı olmadan çalışmıyor. Kelimelerin anlamları sözcük türlerini göre veriliyor. Telaffuz için aksan seçimi ve fonetik yazılış yok ve seslendirme çevrim içi TTS ile yapılıyor.

Bağlam yok. Hem İngilizce hem de Türkçe olarak verilen örnekler her kelime için olmasa da var. Kelime ile ilgili terimler varsa sıralanıyor.

Kelime öğrenmen için ek bir yardımcı sunmuyor. 10 temel kelime, popüler kelimeler gibi bölümleri var. Ayrıca son yaptığın aramaları da görebilirsin. Çeviri ve çoklu dil desteği de bulunmuyor. Haliyle üyelik de yok.

Değerlendirme:

Zargan Sözlük uygulaması, kelimelere bulduğu karşılıklar ile aslında başarılı bir kaynak ama işlevlik açısından oldukça vasat ve rakiplerinin gerisinde kalıyor. Farklı kelime karşılıkları bulmak isteyenler için ideal olsa da şu haliyle İngilizce öğrenenleri tatmin etmeyebilir.

12- Google Çeviri – Mobil Uygulama

Platform: Android | iOS

Fiyatı: Ücretsiz

Çevrim dışı: Çalışıyor

Özellikler:

Google Çeviri, aslında bir sözlük uygulaması değil ancak çeviri yeteneğini sözlük olarak kullanman mümkün. Sunduğu ek özellikler onu pratik bir araca dönüştürüyor. Etkinleştirmen durumunda üzerine basarak seçtiğin, kopyaladığın veya panoya yapıştırdıklarını hemen çeviriyor.

Özelleştirme seçeneği olmayan uygulama, çevrim dışı çalışabiliyor. Bunun için ek paket indirmen gerekiyor. Sözlük olarak kullanmak için kelimeleri tek başına girmekte fayda var.

Kelimenin karşılıklarını sözcük türüne göre gösteriyor. Fonetik yazılışı gösteren telaffuz, TTS ile yapılıyor. Kelimenin tanımlarının yanı sıra alternatif çevirilerini de sunuyor.

Bazen tanımlarda örnek İngilizce cümleler yer alabiliyor. Ancak bağlam ile ilgili bilgiler ve ek açıklamalar da yok.

Esas işlevi çeviri olan uygulama, görüntülü (kamera veya görsel üzerinden), sesli ve yazılı çeviri yapabiliyor. Diyaloglarda geçen konuşmaları karşılıklı olarak çevirebiliyor.

İlgini çeken ifadelerin yanındaki yıldıza dokunarak kendi Deyimler Sözlüğü’nü oluşturabilirsin. Hızlı şekilde çeviri yapabildiği gibi çoklu dil desteğine de sahip.

Google hesabınla giriş yapıp aramalarını, deyimler sözlüğünü ve kayıtlı çevirilerini tüm cihazlarınla eşitleyebilirsin.

Değerlendirme:

Google Çeviri, birçok çeviri ve sözlük uygulamasının alt yapısını oluşturuyor. Aslı varken diğerleriyle uğraşmayım, kolayca çeviri yapayım, aradığım kelimeyi bulayım diyorsan tercih edebilirsin. Ancak dil öğrenenler için ek bir özellik sunmadığından yetersiz kalabilir.

Sonuç Olarak

İngilizce öğrenmeye çalışan birinin beklentisi, kafasına takılan bir kelimenin anlamını öğrenmek isteyene göre farklı olacaktır. Mobil yazılımlardan ihtiyacına uygun olanı seç.

Artı ve eksi yönleriyle en iyi 12 İngilizce Türkçe sözlük uygulaması, senin indirmeni bekliyor.

Reverso ve U-Dictionary en ideal iki seçenek gibi görünüyor. Bravolol, Eflasoft gibi sözlükler İngilizce öğrenenlere daha çok hitap ederken Zensoft, Tureng, Sesli Sözlük, Erudite, Drogama ve diğerleri ise ihtiyaç duydukça sözlüğe bakanlar için ideal.

Google Çeviri, mobil cihazlar için çok pratik bir çeviri çözümü. Zargan sözlüğün geliştirilmesi, içerik kalitesinin ön plana çıkarılması gerekiyor.

Mobil uygulamaları kullanmak, seni basılı sözlükleri karıştırmaktan alıkoymasın. Hareket halinde değilsen masada oturup dil öğrenmeye çalışıyorsan sözlük karıştırmanda fayda var.

Kelime öğrenmeni kolaylaştıracak en iyi İngilizce Türkçe sözlük uygulamaları Blogsal.net’te seni bekliyor.

En iyi müzik dinleme uygulamalarını inceleyerek İngilizce öğrenmeye kısacık bir mola verebilirsin.

Blogsal.net’e abone olmayı, bu makaleyi paylaşmayı ve bizi sosyal medyada takip etmeyi unutma!

Dil öğrenmek için kendine yeni fırsatlar yarat!

En İyi İngilizce Türkçe Sözlük Uygulaması: Sık Sorulan Sorular

1- En iyi İngilizce Türkçe sözlük uygulaması hangisi?

Burada önemli olan senin ihtiyaçların. Blogsal.net’te bahsedilen kriterlere göre Reverso, U-Dictionary, Bravolol English Dict uygulamaları deneyebilirsin. İstersen daha farklı uygulamalar görmek için listeyi inceleyebilirsin.

2- İnternetsiz İngilizce Türkçe çeviri yapabileceğim sözlük var mı?

Çeviri uygulamaları genellikle İnternet’e bağlı olarak çalışır. Ancak Google Çeviri, U-Dictionary gibi uygulamaların çevrim dışı çeviri ve sözlük hizmeti verebiliyor. Bunun için ek paketleri indirmen gerekiyor. Paket kurulumu sonrası İnternetsiz çeviri yapabilirsin.

3- Ücretsiz İngilizce Türkçe sözlük var mı?

Esasen birçok sözlük ücretsiz olarak uygulama marketlerde sunuluyor. Ancak bu uygulamaların paralı sürümlerini alman durumunda ek özellikler alabilir ve reklamsız kullanabilirsin. Detaylı bilgi almak için listemize bakabilir veya uygulamanın sayfasını inceleyebilirsin.

4- Ücretsiz sözlük nereden indirebilirim?

Ücretsiz sözlük indirebileceğin pek çok kanal bulunuyor. Genellikle App Store’da ve Google Play’de uygulamaları ücretsiz olarak indirebilirsin. İstersen Gezginler.Net’e bakabilir veya APK olarak indirmek istersen Androidliste-tr.com adresine göz atabilirsin.

 

Köksal Uslu: